• 1
  • 2
  • 3
  • 4

Spruitenprak bij pont
Bij de veerhaven op het eiland Tiengemeten zijn twee musea gevestigd: het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum Tiengemeten.

Het RIEN POORTVLIETMUSEUM viert in 2019 zijn 10-jarig jubileum op het eiland. met de expositie “HET JAAR ROND!”. 

Rien Poortvliet (1932 - 1995) wordt ook wel de man van de boeken genoemd.

 De prachtige uitgaven waarin de natuur, paarden, honden, het boerenleven of de kabouters uitgebreid belicht worden. Maar ook zijn jaarlijkse dierenkalender is een begrip geworden. In het kader van het 10-jarig bestaan van het 

Ook de weerspreuken, voor elk maand één, uit de “Kabouterspreekwoorden”, evenals de aquarellen voor de kabouterverjaardagkalenders krijgen dit jaar een mooie plek in het museum.museum op Tiengemeten worden dit seizoen de originele olieverfschilderijen en aquarellen geëxposeerd die Poortvliet maakte voor de jaarlijkse kalenders. In de expo krijgen vrijwel alle wilde dieren die in Nederland voorkomen, een prominente plaats. En dat op het natuureiland Tiengemeten!

Ram

 

De Kabouters wonen nog steeds op de kabouterzolder van het Rien Poortvlietmuseum. Ook daar is het feest: originele aquarellen van “Kabouter kinderversjes”, “van een kabouter die niet met vakantie wil” en “De wereld van de kabouter” omringen het kabouterspeelhuis, de kabouterboot en de voorlees- en knutseltafels.

Op Tweede Paasdag, in het jubileumweekend van 6 en 7 juli en op de Oogstdag zijn er speciale activiteiten voor de kinderen.

 

Kortom: voor jong en oud veel moois te zien en te beleven!

Contact

Rien Poortvliet Museum 
Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
info@rienpoortvlietmuseum.nl

Privacy statement

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a 3284 BE Zuid - Beijerland

Het kantoor is tijdens de winterstop gesloten

tot 1 april 2020

info@rienpoortvlietmuseum.nl