• De Herberg dit weekend gesloten

Aanstaande zaterdag 12- en zondag 13 september 2020 zal restaurant 'De Herberg', op de uiterste Oostpunt van Tiegemeten, gesloten zijn. Gasterij 'De Gezusters', aan het plein bij het Landbouwmuseum en Speelnatuur is echter gewoon open, dus onze bezoekers hoeven geen honger en dorst te lijden. Read More

Hoofdpunten

Musea weer geopend vanaf 2 juni

Sinds dinsdag 2 juni is het Rien Poortvliet museum Tiengemeten weer geopend. Daar zijn wij heel blij mee!
Wij houden daarbij rekening met landelijke eisen en voorwaarden ten aanzien van Corona. Ter bescherming van u en de vrijwilligers betekent dit een maximalisering van het aantal bezoekers en 1,5 meter afstand houden.
Het museum is geopend op van dinsdag tot en met zondag. Toegangsbewijzen voor de musea Tiengemeten kunt u alleen op het eiland bij de ingang van de musea kopen.
Een pontkaartje is alleen verkrijgbaar via de website van Vereniging Natuurmonumenten waarbij u zich ook dient aan te melden voor de overtocht. Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur.

Voor het Landbouwmuseum Tiengemeten gelden andere openingsdagen; zie hiervoor de website: www.landbouwmuseumtiengemeten.nl

Tot ziens bij het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum!

Expositie 2020

Spruitenprak bij pont

Bij de veerhaven op het eiland Tiengemeten zijn twee musea gevestigd: het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum Tiengemeten (zie website).

Het RIEN POORTVLIET MUSEUM heeft dit jaar een nieuwe expositie: “DE WERELD VAN RIEN POORTVLIET”. Met de afbeeldingen die hij voor zijn vele boeken gemaakt heeft, wordt een indruk gegeven van zijn leefwereld. Het gaat dan om zijn inspiratiebronnen, zijn carrière als reclametekenaar, illustrator, humorist, boekschrijver, portrettist en natuurschilder. Ook zijn directe familie, voorvaderen, vrienden en kennissen hebben een plaats gekregen in deze expositie.

En zijn atelier heeft een plek in het museum gekregen. Kortom de moeite zeker waard om een kijkje te nemen.

Natuurlijk wonen de kabouters nog steeds op de kabouterzolder van het Rien Poortvliet museum.

Naast de originele werken uit het “leven en werken van de kabouter” zijn er ook het kabouterspeelhuis,

kabouterboot, voorlees-en knutseltafelactiviteiten die de aandacht vragen.

Voor de kinderen is een interessante speurtocht door het museum beschikbaar.

Ram

Kortom: voor jong en oud veel moois te zien en te beleven!

Kabouterzolder

Kabouterzolde

De zolder is speciaal ingericht rond de diverse kabouterboeken van Rien Poortvliet. Vele werken uit die boeken zijn op de zolder tentoongesteld. Dit jaar wordt in het kader van de wereld van Rien Poortvliet de leefwereld van de kabouters expliciet belicht. Daarnaast zijn meerdere hoeken zo ingericht, dat de kinderen er actief aan het werk kunnen rond en met kabouters:

• Kabouterspeelhuis
  • Kabouterboot
  • Kaboutervoorleeshoek
  • Leestafel met alle kabouterboeken
  • David de kabouter dvd-hoek
  • Speel- en verkleedhoek
  • Knutseltafel
  • Meccano

Door deze inrichting kunnen we groepen kinderen op de zolder ontvangen en actief kennis laten nemen met de kabouterwereld van Rien Poortvliet, die hij zo levensecht geschilderd heeft. De kabouterwereld is bijzonder geschikt voor schoolgroepen, jeugdgroepen, verjaardagsfeestjes enz.

Overweegt u een groepsbezoek? Wij zullen u graag adviseren. Wij stellen het op prijs dat een groepsbezoek van te voren tijdig wordt aangekondigd, zodat ook wij onze medewerkers kunnen inzetten.

Ook voor volwassenen is een bezoek op de zolder de moeite waard: genieten van de fantasie van Rien Poortvliet en het spel van de kinderen!

Al eens aan een Kabouterfeestje gedacht?

KabouterSpruiteprakenzijnvrouw

• Een verjaardagsfeestje met de jarige in het middelpunt!
  • De familie Spruiteprak is thuis om de kabouters op feestelijke wijze te ontvangen en de feestvierders worden op de zolder vermaakt met spelletjes, voorleesorogramma's en kabouter-/seizoensgebonden knutsels.
  • Maar ook de ouderen die bijv. met het gezin erop uit trekken naar Tiengemeten vinden het vast leuk om de (klein)kinderen te trakteren op een uurtje pret op de kabouterzolder. Ook hierbij zal de familie Spruiteprak de kinderen ontvangen.
  • Ook schoolreisjes, clubs, verenigingen en families zijn natuurlijk van harte welkom!
  • Voor 1,5  uur pret onder begeleiding op de kabouterzolder wordt een bijdrage van € 30,-- (maximaal 10 kinderen) + entree gevraagd.

Er zijn tal van combinatiemogelijkheden met het Landbouwmuseum, Speelnatuur en Natuurmonumenten beschikbaar.

Beperkte arrangementen 2020

Het eiland Tiengemeten is een ontzettend leuke dagtochtbestemming en beide musea hebben u veel te bieden: rust en dan die twee geweldige musea, écht parels op Tiengemeten.

Individuele bezoekers zijn vanaf 2 juni 2020 weer welkom. Uiteraard hebben wij, zoals alle musea, maatregelen moeten nemen.

Echter, in verband met de corona-crisis zijn de mogelijkheden voor groeps-arrangementen aangepast.

Bel het boekingskantoor voor nadere informatie betreffende

arrangementen in 2020: 06 3060 4550