• Musea gesloten

Het Corona-virus en de landelijk genomen maatregelen hakken behoorlijk in op ons dagelijks leven. Er is echt iets aan de hand als binnen 5 dagen zowel minister-president Rutte als koning Willem-Alexander de Nederlandse bevolking toespreken. We hebben te maken met een serieuze bedreiging van een virus waartegen we ons nog niet door middel van medicamenten of weerstand kunnen weren. Dat betekent dat we zoveel mogelijk elk contact met elkaar moeten vermijden; zeker bij risicogroepen zoals ouderen en kwetsbaren.  Het bestuur heeft daarom op 22 maart helaas het besluit moeten nemen om de musea voor zowel publiek als de vrijwilligers tot nader order gesloten te houden. Dat betekent dat werkzaamheden in de musea worden uitgesteld en via (sociale) media het publiek wordt geïnformeerd over de sluiting.  Let goed op uzelf en uw naasten. Blijf gezond!  Met vriendelijke groeten,  Johan van Driel voorzitter Read More

Op zaterdag 7 september vindt de traditionele oogstdag op Tiengemeten plaats.
In de “Oude Polder” worden de aardappelen geoogst en kun je de door jezelf gelezen aardappelen voor een euro mee naar huis nemen. Een huifkar getrokken door een oldtimer tractor rijdt de hele dag heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.
Rond het Landbouwmuseum wordt er machinaal en met de vlegel gedorst en vinden er diverse demonstraties plaats met de wanmolem, de graanmolen, de sptuitenplukker en stroperser plaats. Voor de kinderen is er zelfs een speciale kinder-dorsvlegel, waarmee ze kunnen ervaren hoe zwaar het dorsen met de hand was!
Naast het Landbouwmuseum zijn er diverse demonstratieveldjes met verschillende landbouwproducten aangelegd.
Op de boerenmarkt bij het Lanbouwmuseum worden in diverse kramen landbouw-gerelateerde producten verkocht en vinden er diverse demonstraties plaats. Bij de touwslager kunnen kinderen zelfs een springtouw maken!
In het museum zie je hoe van aardappelen chips gebakken wordt en …. natuurlijk kun je de chips kopen.
In het Rien Poortvlietmuseum is de expositie “Het Jaar rond” te bewonderen en kunnen kinderen zich vermaken op de kabouterzolder. Bij goed weer kun je voor het museum deelnemen aan verschillende activiteiten; bij minder goed weer in het museum. Kabouter Spruiteprak staat al bij de pont om je te verwelkomen.
Het wordt een dag waar jong en oud zich kunnen vermaken!