Sinds dinsdag 2 juni is het Rien Poortvliet museum Tiengemeten weer geopend. Daar zijn wij heel blij mee! Wij houden daarbij rekening met landelijke eisen en voorwaarden ten aanzien van Corona. Ter bescherming van u en de vrijwilligers betekent dit een maximalisering van het aantal bezoekers en 1,5 meter afstand houden. Het museum is geopend op van dinsdag tot en met zondag. Toegangsbewijzen voor de musea Tiengemeten kunt u alleen op het eiland bij de ingang van de musea kopen. Een pontkaartje is alleen verkrijgbaar via de website van Vereniging Natuurmonumenten waarbij u zich ook dient aan te melden voor de overtocht. Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur.  Helaas beschikt Rien Poortvliet museum niet over toiletruimte. Het naastgelegen bezoekerscentrum van Natuurmonumenten heeft deze voorziening wel. Voor het Landbouwmuseum Tiengemeten gelden andere openingsdagen; zie hiervoor de website: www.landbouwmuseumtiengemeten.nl Tot ziens bij het Rien Poortvliet museum en het Landbouwmuseum! Read More

De 10e OOGSTDAG is op

zaterdag 7 september 2019

In de “Oude Polder” worden de aardappelen geoogst en kun je de door jezelf gelezen aardappelen voor een euro mee naar huis nemen. Een huifkar getrokken door een oldtimer tractor rijdt de hele dag heen en weer om je naar de Oude Polder te brengen.
Rond het Landbouwmuseum wordt er machinaal en met de vlegel gedorst en vinden er diverse demonstraties plaats met de wanmolen, de graanmolen, de spruitenplukker en stro-pers plaats. Voor de kinderen is er zelfs een speciale kinder-dorsvlegel, waarmee ze kunnen ervaren hoe het dorsen met de hand was!
Naast het Landbouwmuseum zijn er diverse demonstratieveldjes met verschillende landbouwproducten aangelegd.
Op de boerenmarkt bij het Lanbouwmuseum worden in diverse kramen landbouw-gerelateerde producten verkocht en vinden er diverse demonstraties plaats. Bij de touwslager kunnen kinderen zelfs een springtouw maken!
In het museum zie je hoe van aardappelen chips gebakken wordt en …. natuurlijk kun je de chips kopen.
In het Rien Poortvlietmuseum is de expositie “Het Jaar rond” te bewonderen en kunnen kinderen zich vermaken op de kabouterzolder. Bij goed weer kun je voor het museum deelnemen aan verschillende activiteiten; bij minder goed weer in het museum. Kabouter Spruiteprak staat al bij de pont om je te verwelkomen.
Het wordt een dag waar jong en oud zich kunnen vermaken!