Sinds dinsdag 2 juni is het Rien Poortvlietmusem Tiengemeten (RPMT) weer geopend. Daar zijn wij heel blij mee! Wij houden daarbij rekening met landelijke eisen en voorwaarden ten aanzien van Corona. Ter bescherming van u en de vrijwilligers betekent dit een maximering van het aantal bezoekers en verblijfstijd per museum, een eenvoudige registratie bij de ingang en 1,5 meter afstand houden.Het RPMT is geopend op van dinsdag tot en met zondag. Toegangsbewijzen voor de musea Tiengemeten kunt u alleen op het eiland bij de ingang van de musea kopen.Een pontkaartje is alleen verkrijgbaar via de website van Vereniging Natuurmonumenten waarbij u zich ook dient aan te melden voor de overtocht. Het aantal passagiers per overtocht is namelijk gemaximeerd. Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur. Helaas beschikt Rien Poortvlietmuseum niet over toiletruimte. Het naastgelegen bezoekerscentrum van Natuurmonumenten heeft deze voorziening wel, maar is alleen in de weekenden geopend. Voor het Landbouwmuseum Tiengemeten gelden andere openingsdagen; zie Read More

logo RPMK Nieuw 2017We kunnen ons verheugen in steeds meer bezoekers, die het Rien Poortvlietmuseum komen bezoeken. Vooral veel groepen hebben de weg naar Tiengemeten al gevonden en vele groepen zijn voor de komende maanden aangemeld.

Voor de organisatie van het geheel, hebben we gelukkig vele enthousiaste vrijwilligers, maar toch is uitbreiding van onze groep medewerkers dringend noodzakelijk.

De werkzaamheden in het museum bevatten verschillende facetten:

• Het gastheer of gastvrouw zijn. Dit behelst ook het bedienen van de kassa achter de balie en het bemensen van de museumwinkel.
  • Het rondleiden van groepen door het museum. Een dankbare taak om de bezoekers achtergrondinformatie te geven over het leven en de werken van Rien Poortvliet. Natuurlijk wordt u dan vooraf uitgebreid geïnformeerd over de expositie.
  • Deelnemen met de kinderactiviteiten op de kabouterzolder. Ons kaboutergilde kan versterking gebruiken!

Natuurlijk kunt u zelf aangeven welke taak u het meest aanspreekt. De eerste weken wordt u voorgelicht en begeleid om op de juiste wijze te kunnen functioneren. Het contact met de bezoekers geeft steeds veel voldoening.

De dagen dat u ingezet wordt, gaat natuurlijk in onderling overleg. Vooraf geeft u aan welke dagen in de komende maand u het beste uitkomen. Er is een regeling voor de reiskosten en u krijgt een pontpasje om gratis de overtocht te maken.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Adrie Konijnendijk (tel. 06 30604550), of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.