• Oogstdag 2021 geannuleerd

Geen Oogstdag in 2021 !  In vervolg op een eerdere mededeling op deze website, heeft de activiteitencommissie (Natuurmonumenten, Landbouwmuseum en Rien Poortvlietmuseum) helaas moeten besluiten de Oogstdag te annuleren. De extra maatregelen die moesten worden genomen om te voldoen aan de eisen van de evenementenvergunning waren zo veelomvattend, dat hieraan nauwelijks of niet aan voldaan kon worden. Net als vorig jaar moet dit evenement geschrapt worden. Volgend jaar beter? Bovendien zouden de maatregelen haaks staan op de spontaniteit waar eenieder bij de vorige gelegenheden aan gewend is geraakt.  Read More

Raadpot: In 2017 konden kinderen raden, hoeveel knijpers vrouwtje Spruiteprak in voorraad in een pot had om haar wasgoed op te hangen. Het waren er precies 95. Twee kinderen zaten er het dichtst bij met 95 knijpers. Het zijn Pim Bastiaanse uit Barendrecht en Joӫlle van Dieren uit Ridderkerk. Ze hebben allebei en cadeautje uit de museumwinkel ontvangen.                                        In het nieuwe seizoen komt er natuurlijk op de kabouterzolder weer wat in de pot te zitten. Voor de kinderen de taak te raden hoeveel er in zit!

Kruiswoordpuzzel: Het afgelopen seizoen lag er in de museumwinkel een kruiswoordpuzzel met allerlei vragen over Rien Poortvliet en zijn boeken. De oplossing was: “De vossen hebben holen was Rien Poortvliets tweede boek”. Lia Goede uit Nuenen was de gelukkige prijswinnares en ontving het boek “De wereld van Rien Poortvliet”.                                                                                    Ook in 2018 komt er weer een nieuwe puzzel in de winkel te liggen!

(1 nov. 2021 - 1 april 2022)