• Musea gesloten

Het Corona-virus en de landelijk genomen maatregelen hakken behoorlijk in op ons dagelijks leven. Er is echt iets aan de hand als binnen 5 dagen zowel minister-president Rutte als koning Willem-Alexander de Nederlandse bevolking toespreken. We hebben te maken met een serieuze bedreiging van een virus waartegen we ons nog niet door middel van medicamenten of weerstand kunnen weren. Dat betekent dat we zoveel mogelijk elk contact met elkaar moeten vermijden; zeker bij risicogroepen zoals ouderen en kwetsbaren.  Het bestuur heeft daarom op 22 maart helaas het besluit moeten nemen om de musea voor zowel publiek als de vrijwilligers tot nader order gesloten te houden. Dat betekent dat werkzaamheden in de musea worden uitgesteld en via (sociale) media het publiek wordt geïnformeerd over de sluiting.  Let goed op uzelf en uw naasten. Blijf gezond!  Met vriendelijke groeten,  Johan van Driel voorzitter Read More

Raadpot: In 2017 konden kinderen raden, hoeveel knijpers vrouwtje Spruiteprak in voorraad in een pot had om haar wasgoed op te hangen. Het waren er precies 95. Twee kinderen zaten er het dichtst bij met 95 knijpers. Het zijn Pim Bastiaanse uit Barendrecht en Joӫlle van Dieren uit Ridderkerk. Ze hebben allebei en cadeautje uit de museumwinkel ontvangen.                                        In het nieuwe seizoen komt er natuurlijk op de kabouterzolder weer wat in de pot te zitten. Voor de kinderen de taak te raden hoeveel er in zit!

Kruiswoordpuzzel: Het afgelopen seizoen lag er in de museumwinkel een kruiswoordpuzzel met allerlei vragen over Rien Poortvliet en zijn boeken. De oplossing was: “De vossen hebben holen was Rien Poortvliets tweede boek”. Lia Goede uit Nuenen was de gelukkige prijswinnares en ontving het boek “De wereld van Rien Poortvliet”.                                                                                    Ook in 2018 komt er weer een nieuwe puzzel in de winkel te liggen!