• De Herberg dit weekend gesloten

Aanstaande zaterdag 12- en zondag 13 september 2020 zal restaurant 'De Herberg', op de uiterste Oostpunt van Tiegemeten, gesloten zijn. Gasterij 'De Gezusters', aan het plein bij het Landbouwmuseum en Speelnatuur is echter gewoon open, dus onze bezoekers hoeven geen honger en dorst te lijden. Read More

Raadpot: In 2017 konden kinderen raden, hoeveel knijpers vrouwtje Spruiteprak in voorraad in een pot had om haar wasgoed op te hangen. Het waren er precies 95. Twee kinderen zaten er het dichtst bij met 95 knijpers. Het zijn Pim Bastiaanse uit Barendrecht en Joӫlle van Dieren uit Ridderkerk. Ze hebben allebei en cadeautje uit de museumwinkel ontvangen.                                        In het nieuwe seizoen komt er natuurlijk op de kabouterzolder weer wat in de pot te zitten. Voor de kinderen de taak te raden hoeveel er in zit!

Kruiswoordpuzzel: Het afgelopen seizoen lag er in de museumwinkel een kruiswoordpuzzel met allerlei vragen over Rien Poortvliet en zijn boeken. De oplossing was: “De vossen hebben holen was Rien Poortvliets tweede boek”. Lia Goede uit Nuenen was de gelukkige prijswinnares en ontving het boek “De wereld van Rien Poortvliet”.                                                                                    Ook in 2018 komt er weer een nieuwe puzzel in de winkel te liggen!