• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

omroeper1

 • Het museum

    Ook in 2018 biedt het Rien Poortvliet museum op het natuureiland Tiengemeten een geweldige expo van het werk van Rien Poortvliet. Van jong tot oud kan men genieten van deze geweldige kunstenaar die met Read More
 • Kabouterzolder

    De zolder is speciaal ingericht rond de diverse kabouterboeken van Rien Poortvliet. Vele werken uit die boeken zijn op de zolder tentoongesteld. Elk jaar zijn er aan aantal nieuwe kabouterwerken te bewonderen. Read More
 • 1

Kabouterzolde

 

De zolder is speciaal ingericht rond de diverse kabouterboeken van Rien Poortvliet. Vele werken uit die boeken zijn op de zolder tentoongesteld. Elk jaar zijn er aan aantal nieuwe kabouterwerken te bewonderen.

Daarnaast zijn meerdere hoeken zo ingericht, dat de kinderen er actief aan het werk kunnen rond en met kabouters:

- Voorleeshoek  

- Leestafel
- Speel en verkleedhoek
- Kabouterspeelhuis
- Dvd-hoek
- Knutseltafel
- kabouterklompboot met een haas ervoor

enz.

De kabouterklompboot is dit jaar nieuw. In het boek “van een kabouter die niet met vakantie wilde” zie je vrienden van kabouter Spruiteprak met zo’n klompboot  op vakantie gaan. De boot wordt getrokken door een haas. Deze boot staat nu op de kabouterzolder. De kinderen kunnen er in gaan zitten en zich in de boot een echte kabouterkapitein voelen.

Door deze inrichting kunnen we groepen kinderen op de zolder ontvangen en actief kennis laten nemen met de kabouterwereld van Rien Poortvliet, die hij zo levensecht geschilderd heeft. De kabouterwereld is bijzonder geschikt voor schoolgroepen, jeugdgroepen, verjaardagsfeestjes enz.
Het is wel noodzakelijk bij een groepsbezoek vooraf te reserveren.
Ook voor volwassenen is een bezoek op de zolder de moeite waard: Genieten van de fantasie in de werken van de schilder en het spel van de kinderen!

Elke eerste zaterdag van de maanden mei t/m september zijn kabouter Spruiteprak en zijn vrouwtje thuis om de kinderen een gezellige dag te bezorgen. Van half 12 tot half 4 worden er speciale kinderactiviteiten georganiseerd: knutselen, dansen, spelletjes enz. De kosten naast de entree bedragen 2 euro per kind. KabouterSpruiteprakenzijnvrouw

 

 

 

Al eens aan een Kabouterfeestje gedacht?

 • Een verjaardagsfeestje met de jarige in het middelpunt!

Familie Spruiteprak is thuis om de kabouters op feestelijke wijze te ontvangen en de feestvierders worden op de zolder vermaakt met spelletjes , voorlezen en knutselen.

 • Maar ook ouders en/of oma’s en opa’s die bijv. met het gezin erop uittrekken naar Tiengemeten vinden het vast leuk om de (klein)kinderen te trakteren op een uurtje pret op de kabouterzolder. Ook hierbij zal de familie Spruiteprak de kinderen ontvangen.
 • Schoolreisjes, clubs en verenigingen zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Min. 1 uur onder begeleiding op de kabouterzolder kost €20,- (max. 20 kinderen) + entree.

Er zijn tal van combinatiemogelijkheden met het Landbouwmuseum, pannenkoeken eten en Speelnatuur.

Inlichtingen en reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


.

 

Contact

Rien Poortvliet Museum 
Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186-661747
info@rienpoortvlietmuseum.nl

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a 3284 BE Zuid - Beijerland

info@rienpoortvlietmuseum.nl