Pasen 2022

Vier Pasen met kabouter Spruiteprak.

Tiengemeten. Op maandag 18 april 2022, tweede paasdag,  zijn er  in het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum van half 12 tot half 4 paasactiviteiten voor de kinderen.

De kinderen kunnen eieren versieren, eieren zoeken,  een paasmandje maken, paashaasmasker maken, diverse kleurplaten enz.

Natuurlijk kunnen de kinderen op de kabouterzolder zich vermaken in het kabouterhuis, de kabouterboot en genieten van alle kabouterboeken.

De begeleiders kunnen de nieuwe expositie “Landschappen en dorpsgezichten” bezichtigen.

De kinderen kopen een entreekaartje voor beide musea (€ 3) en kunnen dan gratis deelnemen aan alle activiteiten in beide musea! Volwassenen kopen een normaal entreekaartje voor de musea.

Natuurmonumenten organiseert tevens een paasexpeditie van Oerr, struinen door de natuur, met als afsluiting een paasvuur in Speelnatuur. Hiervoor moet je je van te voren aanmelden bij Natuurmonumenten (www.natuurmonmenten.nl/tiengemeten

Je ziet, dat op 2e paasdag Tiengemeten omgetoverd wordt tot een Paaseiland.

Op het eiland Tiengemeten staat kabouter Spruiteprak iedereen op te wachten om jullie de weg te wijzen naar de musea. 

Elk heel uur vertrekt de pont vanaf de vaste wal richting Tiengemeten.

  • Hits: 33

Vrijwilligers

Vrijwilligers

In januari 2019 heeft Henk van Hal het websitebeheer aan mij overgdragen. Of alles direct 'van een leien dakje' zal gaan, durf ik niet te garanderen. Maar ik doe m'n best ... Eventuele opmerkingen graag per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 1994 1504

In het vrijwilligershandboek wordt nog op verschillende plaatsen verwezen naar Henk van Hal. Een aangepaste versie is in de maak en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Verzoeke Henk niet meer te benaderen voor museum-aangelegenheden.

Groet, Jan Bruins

TopRooster inloggen

Lees meer...Vrijwilligers

  • Hits: 51

Login

Login

  • Hits: 31

Onderwijs

Onderwijs


Een stuurgroep binnen het Rien Poortvlietmuseum heeft zich ten doel gesteld om het werk en speciaal de Kabouters van Rien Poortvliet als bron ter beschikking te stellen aan het onderwijs in de Hoeksche Waard. Maar ook daarbuiten op andere eilanden en delen van ons land, kan men kosteloos genieten van deze expertise. Zo zijn er educatiepakketten, zijn er speurtochten en wordt er inzage gegeven in het veelomvattende werk van Rien Poortvliet. Juist voor scholen is dit een uitgelezen kans om eens op een geheel andere manier een schoolreisje te organiseren en dat kost veelal veel minder geld. Verder zijn er rondleidingen in het museum door een gids en zijn bij uitstek geschikt voor de groepen 1 tot en met 8.Kijk ook bij arrangementen.

Voor de kinderen geldt een gereduceerd tarief, informatie krijgt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
tel. 0186 661 747.

Educatie
Leerlingen uit het Primair onderwijs kunnen op verrassende wijze het museum verkennen. Voor alle leerlingen (groep 1 t/m 8) zijn er aangepaste opdrachten uit te voeren en activiteiten te verrichten.

Ter voorbereiding van het bezoek is een informatiepakket samengesteld, dat u na aanvraag toegestuurd wordt. Dit pakket geeft informatie over Rien Poortvliet en zijn vele passies en over het museum. Tevens worden suggesties gedaan over diverse mogelijkheden vooraf en als verwerking bij een bezoek aan het museum. In dit pakket vindt u alle informatie die nodig is om een bezoek aan het eiland Tiengemeten met het Rien Poortvliet Museum voor te bereiden.

Wel raden we u aan vroegtijdig (minstens vier weken) via de website contact op te nemen voor eventuele nadere informatie en reservering.
Er kan vooraf met een vrijwilliger van het museum overlegd worden hoe het bezoek zo aantrekkelijk mogelijk in te delen. Vrijwilligers van het museum assisteren u bij een bezoek aan het museum.

Kabouterzolder
Voor de leerlingen van groep 1 t/m 3 is er de kabouterwonderwereld. Rond de kabouterboeken van Rien Poortvliet is de zolder zo ingericht, dat de kinderen diverse activiteiten kunnen uitvoeren die met kabouters te maken hebben: kabouterspeelhuis, videohoek, voorleeshoek, doetafel, lees-/spelhoek e.d.
Ook zijn er vele tekeningen en schilderijen over de kabouters tentoongesteld.

Opdrachtentocht
Voor de oudere kinderen (groep 4 t/m 6 en groep 7-8) zij er opdrachtentochten samengesteld. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met de werken van Rien Poortvliet. Door gerichte opdrachten en vragen verkennen ze zo het museum en de tentoongestelde werken. Ze raken zo vertrouwd met de werken van Rien Poortvliet en de inhoud van zijn boeken.
De opdrachtentochten worden jaarlijks na een wisseling van de expositie aangepast.

Schoolreis/excursie
Dankzij de vele mogelijkheden die het eiland Tiengemeten biedt, kunt u met betrekkelijk weinig kosten een dag op het eiland vertoeven. Wij helpen u graag een afwisselend programma samen te stellen, waar educatie en ontspanning hand in hand gaan.

Lees meer...Onderwijs

  • Hits: 200
Onze trotse supporters

Volg ons

Contact

Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186 661 747 (tijdens openingsuren 10.30 - 16.30)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arrangementen

Boekingskantoor: Tiengemeten 19a
3284 BE Zuid - Beijerland
Geopend op werkdagen: 09.00 - 17.00
Tijdens de winterstop gesloten (1 nov. 2021 - 1 april 2022)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.