Onderwijs


Een stuurgroep binnen het Rien Poortvlietmuseum heeft zich ten doel gesteld om het werk en speciaal de Kabouters van Rien Poortvliet als bron ter beschikking te stellen aan het onderwijs in de Hoeksche Waard. Maar ook daarbuiten op andere eilanden en delen van ons land, kan men kosteloos genieten van deze expertise. Zo zijn er educatiepakketten, zijn er speurtochten en wordt er inzage gegeven in het veelomvattende werk van Rien Poortvliet. Juist voor scholen is dit een uitgelezen kans om eens op een geheel andere manier een schoolreisje te organiseren en dat kost veelal veel minder geld. Verder zijn er rondleidingen in het museum door een gids en zijn bij uitstek geschikt voor de groepen 1 tot en met 8.Kijk ook bij arrangementen.

Voor de kinderen geldt een gereduceerd tarief, informatie krijgt u via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
tel. 0186 661 747.

Educatie
Leerlingen uit het Primair onderwijs kunnen op verrassende wijze het museum verkennen. Voor alle leerlingen (groep 1 t/m 8) zijn er aangepaste opdrachten uit te voeren en activiteiten te verrichten.

Ter voorbereiding van het bezoek is een informatiepakket samengesteld, dat u na aanvraag toegestuurd wordt. Dit pakket geeft informatie over Rien Poortvliet en zijn vele passies en over het museum. Tevens worden suggesties gedaan over diverse mogelijkheden vooraf en als verwerking bij een bezoek aan het museum. In dit pakket vindt u alle informatie die nodig is om een bezoek aan het eiland Tiengemeten met het Rien Poortvliet Museum voor te bereiden.

Wel raden we u aan vroegtijdig (minstens vier weken) via de website contact op te nemen voor eventuele nadere informatie en reservering.
Er kan vooraf met een vrijwilliger van het museum overlegd worden hoe het bezoek zo aantrekkelijk mogelijk in te delen. Vrijwilligers van het museum assisteren u bij een bezoek aan het museum.

Kabouterzolder
Voor de leerlingen van groep 1 t/m 3 is er de kabouterwonderwereld. Rond de kabouterboeken van Rien Poortvliet is de zolder zo ingericht, dat de kinderen diverse activiteiten kunnen uitvoeren die met kabouters te maken hebben: kabouterspeelhuis, videohoek, voorleeshoek, doetafel, lees-/spelhoek e.d.
Ook zijn er vele tekeningen en schilderijen over de kabouters tentoongesteld.

Opdrachtentocht
Voor de oudere kinderen (groep 4 t/m 6 en groep 7-8) zij er opdrachtentochten samengesteld. Op speelse wijze maken de kinderen kennis met de werken van Rien Poortvliet. Door gerichte opdrachten en vragen verkennen ze zo het museum en de tentoongestelde werken. Ze raken zo vertrouwd met de werken van Rien Poortvliet en de inhoud van zijn boeken.
De opdrachtentochten worden jaarlijks na een wisseling van de expositie aangepast.

Schoolreis/excursie
Dankzij de vele mogelijkheden die het eiland Tiengemeten biedt, kunt u met betrekkelijk weinig kosten een dag op het eiland vertoeven. Wij helpen u graag een afwisselend programma samen te stellen, waar educatie en ontspanning hand in hand gaan.

Onze trotse supporters

Volg ons

Contact

Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186 661 747 (tijdens openingsuren 10.30 - 16.30)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arrangementen

Boekingskantoor: Tiengemeten 19a
3284 BE Zuid - Beijerland
Geopend op werkdagen: 09.00 - 17.00
Tijdens de winterstop gesloten (1 nov. 2021 - 1 april 2022)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.