Ontdekkingspad

Wij zijn de familie Spruiteprak en wonen op de kabouterzolder van het Rien Poortvliet Museum op Tiengemeten. Vele kinderen en volwassenen hebben ons op de kabouterzolder al met een bezoek vereerd.

Nu zijn we zelf ook naar buiten gegaan. We wilden zelf ook wel eens wat anders. We hebben een ontdekkingspad aangelegd van het Rien Poortvliet Museum naar het Landbouwmuseum. Het pad hebben we aangegeven met kabouters, zodat iedereen onze tocht kan wandelen zonder dat de kans bestaat, dat je verdwaalt. We zijn niet over de verharde weg gegaan, maar over het gras en door de natuur. Maar wel zo, dat het pad voor iedereen goed begaanbaar is.

Voordat je op ontdekking gaat, moet je in het Rien Poortvliet Museum een boekje halen, want bij elke kabouter staan in het boekje bijzonderheden over Tiengemeten en de musea vermeld. Zo kom je allerlei dingen te weten! Af en toe moet je onderweg ook nog wat doen. Wat, dat verraden we nog niet.

Voor het boekje betaal je 1 euro en daar kunnen wij dan weer spruitjes van kopen. Spruitjes zijn ons lievelingsvoedsel, maar dat had je natuurlijk al begrepen.

In het Rien Poortvliet Museumkun je ook een knapzak kopen. Je hebt dan voor onderweg ook wat te eten en te drinken.

Het is een wandelpad voor jong en oud.

Vrijwilligers

Vrijwilligers

In januari 2019 heeft Henk van Hal het websitebeheer aan mij overgdragen. Of alles direct 'van een leien dakje' zal gaan, durf ik niet te garanderen. Maar ik doe m'n best ... Eventuele opmerkingen graag per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06 1994 1504

In het vrijwilligershandboek wordt nog op verschillende plaatsen verwezen naar Henk van Hal. Een aangepaste versie is in de maak en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Verzoeke Henk niet meer te benaderen voor museum-aangelegenheden.

Groet, Jan Bruins

TopRooster inloggen

Onderwijs

Educatie


Educatie
Voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) zijn er in het museum diverse activiteiten te ondernemen tijdens een museumbezoek.

Kabouterzolder
Voor de leerlingen van groep 1 t/m 3/4 is er de kabouterwonderwereld. Rond de kabouterboeken van Rien Poortvliet is de zolder zo ingericht, dat de leerlingen diverse activiteiten kunnen uitvoeren die met kabouters te maken hebben: kabouterspeelhuis, kabouterboot, videohoek, voorleeshoek, knutseltafel, leeshoek, spelhoek e.d.
Ook zijn er vele tekeningen en schilderijen over de kabouters tentoongesteld.

Opdrachtentocht
Voor de leerlingen van groep 4 t/m 8 zijn er informatiekaarten en opdrachtentochten voor de tentoonstelling samengesteld. Op speelse wijze maken de leerlingen kennis met de werken van Rien Poortvliet. Door gerichte opdrachten en vragen verkennen ze zo het museum en de tentoongestelde werken. Ze raken zo vertrouwd met de werken van Rien Poortvliet en de inhoud van zijn boeken.
De opdrachtentochten worden jaarlijks na een wisseling van de expositie aangepast.

Voorafgaand aan het museumbezoek krijgt u een informatiepakket toegestuurd met informatie over het museum en over Rien Poortvliet zelf. Daarin worden suggesties gedaan over diverse mogelijkheden vooraf en als verwerking bij een bezoek aan het museum.

Wel raden we u aan vroegtijdig (minstens vier weken) via de website contact op te nemen voor eventuele nadere informatie en reservering.
Er kan vooraf met een vrijwilliger van het museum overlegd worden hoe het bezoek zo aantrekkelijk mogelijk in te delen. Vrijwilligers van het museum assisteren u bij een bezoek aan het museum.

Schoolreis/excursie
Dankzij de vele mogelijkheden die het eiland Tiengemeten biedt, kunt u een dag op het eiland vertoeven. Wij helpen u graag een afwisselend programma samen te stellen, waar educatie en ontspanning hand in hand gaan.

Klik hier om het filmpje te bekijken.

Inschrijfformulier basisonderwijs

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Onze trotse supporters

Volg ons

Contact

Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186 661 747 (tijdens openingsuren 10.30 - 16.30)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arrangementen

Boekingskantoor: Tiengemeten 19a
3284 BE Zuid - Beijerland
Geopend op werkdagen: 09.00 - 17.00
Tijdens de winterstop gesloten (1 nov. 2021 - 1 april 2022)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.