• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

omroeper1

 • Het museum

    Ook in 2018 biedt het Rien Poortvliet museum op het natuureiland Tiengemeten een geweldige expo van het werk van Rien Poortvliet. Van jong tot oud kan men genieten van deze geweldige kunstenaar die met Read More
 • Kabouterzolder

    De zolder is speciaal ingericht rond de diverse kabouterboeken van Rien Poortvliet. Vele werken uit die boeken zijn op de zolder tentoongesteld. Elk jaar zijn er aan aantal nieuwe kabouterwerken te bewonderen. Read More
 • 1

OOGSTDAG 2018

Zaterdag 1 september gaan veel mensen op stap gegaan richting Tiengemeten om daar de vele activiteiten rond de oogstdag mee te maken. Op alle plaatsen bij alle activiteiten is het gezellig druk!

oogstdagpaardland

 

 

 

Regelmatig gaan huifkarren vol met mensen richting “Het oude Land” om daar het oogsten van het graan en het delven van de aardappelen niet alleen gade te slaan, maar ook om er daadwerkelijk aan deel te nemen. De naam Weemoed voor dit gedeelte van het eiland deed zijn naam eer aan. Volgeladen wagens met de halmen, getrokken door paarden gaan richting het landbouwmuseum om daar gedorst te worden. Een prachtig gezicht, gadegeslagen door velen. Voor kinderen zijn er kleine dorsvlegels, zodat ze kunnen ervaren, hoe zwaar het dorsen met de hand is!

 

 

 

oogstdag2017.1Op de braderie met kramen gerelateerd aan de landbouw is het de hele dag ook een komen en gaan van de mensen en kinderen. De touwslager, waar de kinderen zelf een springtouw mogen maken. En wat te denken aan het op ouderwetse manier bakken van brood!

Het Rien Poortvlietmuseum en het landbouwmuseum mogen ook veel bezoekers verwelkomen. Het ambachtelijk bereiden van chips wordt in Landbouwmuseum gebakken.

Ook de kinderen worden zeker niet vergeten: Kabouter Spruiteprak is met zijn vrouwtje aanwezig om iedereen te verwelkomen en de kinderen gelegenheid te geven allerlei knutselopdrachten te doen. Verder is er een luchtkussen,kunnen de kinderen ponyrijden, de kracht van water ervaren bij het brand blussen, dorsen met speciale dorsvlegels enz. enz.

De dans- en kostuumgroep Schampeljoen uit Dordrecht brengt de sfeer terug van jaren geleden, die zo goed past bij het oogsten op het land.

In het landbouwmuseum kunt u ervaren waar ons voedsel vandaan komt en de vele landbouwwerktuigen bewonderen. Voor kinderen en volwassenen is er de uitgebreide mecanotentoonstelling. Voor velen ook een stukje nostalgie en de kinderen kunnen er zelfs mee aan het werk.

In het Rien Poortvliet museum genieten van de expositie van dit jaar. Op de kabouterzolder kunnen jong en oud de vele kabouterboeken bewonderen en op gaan in hun fantasie!

Op 1 november gaan de musea dicht om zich voor te bereiden op het nieuwe museumjaar met nieuwe exposities.

Contact

Rien Poortvliet Museum 
Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186-661747
info@rienpoortvlietmuseum.nl

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a 3284 BE Zuid - Beijerland

+31612471891

landbouwmuseum.boekingskantoor@gmail.com