• 1
  • 2
  • 3
  • 4

spruiteprak11

Wij zijn de fam. Spruiteprak en wonen op de kabouterzolder van het Rien Poortvlietmuseum op Tiengemeten. Vele volwassenen en kinderen hebben ons op de kabouterzolder al met een bezoek vereerd.

Nu zijn we zelf ook naar buiten gegaan. We wilden ook wel eens wat anders. We hebben een ontdekkingspad aangelegd van het Rien Poortvlietmuseum naar het Landbouwmuseum. Het pad hebben we aangegeven met kabouters, zodat iedereen onze tocht kan wandelen zonder dat de kans bestaat, dat jullie verdwalen. We zijn niet over de verharde weg gegaan, maar over het gras en door de natuur, maar wel zo, dat het pad voor iedereen goed begaanbaar is.

Voor jullie op ontdekking gaan, moeten jullie in het Rien Poortvlietmuseum een boekje halen, want bij elke kabouter staan in het boekje bijzonderheden over Tiengemeten en de musea vermeld. Zo komen jullie allerlei dingen te weten! Af en toe moet je onderweg ook nog wat doen. Wat, verraden we nog niet. Voor het boekje betaal je maar 50 cent en daar kunnen wij dan weer spruitjes van kopen. Spruitjes is ons lievelingsvoedsel, maar dat hadden jullie natuurlijk al begrepen.

Op zaterdag 3 juni wordt het ontdekkingspad officieel op feestelijke wijze in gebruik genomen. We zouden het erg leuk vinden als jullie, groot en klein, hierbij aanwezig zullen zijn. Kom dan met de pont van 11.00 uur, want om half 12 vindt de openingsceremonie plaats.

Daarna kunnen jullie het pad af gaan leggen. Voor deze ene keer krijgen jullie dan het informatieboekje gratis. En ….. het ontdekkingspad is voor jong en oud!

’s Middags kunnen de kinderen bij mooi weer buiten en anders in het museum van een boomstammetje een kabouter maken. Dan neem je een echte “Spruiteprak” mee naar huis. Om hier aan deel te nemen betaal je 2 euro voor materiaalkosten.

Natuurlijk kun je dan ook spelen op de kabouterzolder en in twee zalen van het museum genieten van de kabouters in Lapland en SiberiÓ«.

Om half 2 en om half 3 worden er o.l.v. een gids gratis rondleidingen georganiseerd door het hele museum. Je krijgt dan extra informatie over het leven en de werken van Rien Poortvliet.

Dit jaar is het centrale thema “Landleven”. Op de benedenverdieping hangen olieverfschilderijen en aquarellen uit diverse boeken, die vertellen over het leven op de boerderij en het platteland. Rien is vooral bekend als een tekenende verteller!

Al met al belooft het op zaterdag 3 juni weer een bijzondere Rien Poortvlietdag te worden.

Op de vaste wal bij Nieuwendijk koopt u een combi-museumdagkaart (volwassenen € 10 en kinderen € 5) en u kunt gratis zowel het Rien Poortvietmuseum als het Landbouwmuseum bezoeken. De kosten voor de pont zijn hierbij inbegrepen.

Hartelijke groeten en tot ziens op 3 juni!

Spruiteprak en zijn vrouwtje.

 

Contact

Rien Poortvliet Museum Korendijk
Tiengemeten 14
3284 BE Zuid-Beijerland
0186-661747
info@rienpoortvlietmuseum.nl

Arrangementen

Boekingskantoor voor arrangementen:

Tiengemeten 19a 3284 BE Zuid - Beijerland

+31612471891

landbouwmuseum.boekingskantoor@gmail.com